Kropps ställning och hållning är viktigt!

By Leder och muskler

Visste du att om du har en oergonomisk arbetsställning eller till och med ett stillasittande jobb framför tex. vid datorn så kan du få en dålig kroppshållning, vilket kan leda till ledbesvär.
Om du har ledbesvär, så rekommenderar vi att testa våran Luna Leder emulgel som är utvecklad av apotekare.
Produkten hjälper till att lindra din smärta med styrkan av MSM, Blukosamin och Borswelia-extrakts egenskaper.
Må gott och var rädd om dig och din kropp!

Såväl otränad som vältränad kan få träningsvärk

By Aktuellt, Leder och muskler, Tips och råd

Träningsvärk:

Träningsvärk drabbas dom flesta av ibland, och framträder ofta 24-72 timmar efter att ha fysiskt belastat sina muskler. Såväl otränade som vältränade idrottsutövare kan få träningsvärk. Träningsvärken brukar kännas som mest ett till två dygn efter ansträngningen och klingar sedan bort.

Lindring:

Vill du lindra träningsvärk så kan du smörja med Luna Reumassage som lindrar och minskar smärtan. Om du har svårare besvär så prova gärna Luna Leder (Joint) Massage Emulgel som även fungerar som ett liniment.

Luna Reumassage innehåller Spiritus menthaecumsale som är antiseptisk och antiinflammatoriskt, enbärsolja och lavendelolja som är avslappningsfrämjande, lugnande och blodcirkulationsfrämjande. Produkten innehåller också Kamfer som motverkar lokal blodstockning på ett effektivt sätt.

Luna Leder (Joint) Massage Emulgel innehåller MSM som är ett ”mirakelmedel” ochbra för  brosk, senor, ligament, muskler, skelett ochhud. Boswellia och Glukosamin som är anti-inflammatoriskt och bra mot muskel och ledbesvär (även mot reumatism och artros).

Överbelastning eller dålig hållning vanlig orsak till muskelvärk

By Leder och muskler

Muskelvärk

Muskelvärk kan bero på många olika orsaker. Träning, stress eller virusinfektion kan orsaka detta, dock är en vanlig orsak helt enkelt överbelastning. Dålig hållning är också en vanlig orsak, då oftast i rygg, nacke och axlar. Detta tvingar musklerna att jobba på ett sätt dom inte är gjorda för och det leder till överbelastning och muskelspänningar.

Lindring:

Vi rekommenderar att massera och avsluta med att smörja med Luna Reumassage. Detta lindrar smärtan på ett effektivt och naturligt sätt. Luna Reumassage innehåller Spritus menthaecumsale som är antiseptisk och antiinflammatoriskt, Enbärsolja och lavendelolja som är avslappningsfrämjande, lugnande och blodcirkulationsfrämjande. Produkten innehåller även Kamfer som motverkar lokal blodstockning på ett effektivt sätt.

Ledvärk är en vanlig åkomma

By Leder och muskler

Oftast beror inte ledvärk på något allvarligt, att ha ledvärk är vanligt, särskilt bland äldre.

Det kan finnas många orsaker till att du har ont i lederna, till exempel  infektioner, åldersförändringar och inflammationer. Ibland kan dock ledvärk  vara ett tecken på reumatisk sjukdom, Du kan förebygga ledvärk genom att motionera och röra dig regelbundet. För de allra flesta ledsjukdomar är rörelse och motion bra. Det gäller både vid artros och vid ledgångsreumatism. Personer som tränar regelbundet har mindre ont i lederna. Rörelse och motion stärker musklerna och lederna och motverkar övervikt. En viktminskning på några kilo kan hjälpa mycket, framför allt när det gäller värk i höfter, knän och fotleder. Ledvärk behandlas vanligen med egen träning och sjukgymnastik, ofta i kombination med läkemedel.

Ledvärk vid infektioner

Ibland kan ledvärken bero på en infektion eller inflammation.

Om det är en bakterieinfektion som orsakar ledvärken, behandlas själva infektionen.   Virusinfektioner läker oftast av sig själva. Vid långvariga besvär kan ledvärken behandlas med inflammationshämmande mediciner.

Artros

En typ av åldersförändring i lederna är artros. Det är en sjukdom som börjar i ledbrosket som innebär att brosket tunnas ut. Har du artros i en led kan man i perioder få en mer omfattande inflammation med svullnad och mer värk. Att ha återkommande problem med ömma och stela leder kan vara symtom på ledsjukdomen artros. Alla leder i kroppen kan drabbas men det är vanligast att få sjukdomen i fingrar, knän och höfter. Artos gör att leden blir stel och det kan till exempel göra ont när man reser sig. I början av sjukdomen märks främst stelheten men med tiden ökar smärtan, även när man vilar.

Gikt

Gikt är en vanlig ledsjukdom. Typiskt för en giktattack är att besvären kommer plötsligt. En led, oftast vid stortån, blir snabbt väldigt öm och svullen. Smärtan tilltar under några timmar och leden blir mycket känslig för beröring. Inflammationen brukar läka helt inom någon till några veckor.

Behandling av ledvärk

Vi på AM Naturläkemedel har produkter mot smärta och inflammation i leder. Tillsammans med sjukgymnastik och självmassage rekommenderar vi varmt Luna Reumassage och Luna Leder Massage Emulgel, som är våra produkter för att lindra och avhjälpa värken på ett effektivt och naturligt sätt. Deras naturliga ämnen främjar blodcirkulationen samt rörligheten, innehåller även antinflammatoriska ämnen.

Luna Reumasage innehåller Spritus menthaecumsale som är antiseptisk och antiinflammatoriskt, Enbärsolja och lavendelolja som är avslappningsfrämjande, lugnande och blodcirkulationsfrämjande. Innehåller också Kamfer som motverkar lokal blodstockning på ett effektivt sätt.

Luna Leder Massage Emulgel innehåller MSM som är ett ”mirakelmedel” och bra för  brosk, senor, ligament, muskler, skelett och hud. Boswellia och Glukosamin som är anti-inflammatoriskt och bra mot muskel och ledbesvär (även mot reumatism och artros).

Vem kan drabbas av åderbråck?

By Åderbesvär, Aktuellt

Alla kan drabbas av åderbråck; män och kvinnor, unga som gamla. Dock drabbas fler kvinnor än män av detta. Risken att drabbas av åderbråck ökar ju äldre man blir. Oftast uppkommer problemen i 40-60 årsåldern, men kan börja redan i tjugoårsåldern.

Vad är åderbråck?

I kroppen finns blodådror som leder blodet tillbaka till hjärtat, så kallade vener. I benen är det benmusklerna som pumpar tillbaka blodet, till exempel när man går. Inne i benens vener finns klaffar, som fungerar som ventiler för att blodet ska rinna smidigt tillbaks till hjärtat.  Åderbråck beror oftast på att klaffarna fungerar sämre, så att trycket i venerna ökar vilket kan göra att venerna utvidgas. Det visar sig genom att venerna buktar ut och slingrar sig, vilket man brukar kunna se genom huden.

Åderbråck är ofta genetiskt. Om man vet att det ligger i familjen kan man bära stödstrumpor för att minska risken. Framförallt är det viktigt i samband med graviditet eftersom venerna är känsligare då. Börjar du känna smärta och stumhet i benen kan det vara ett tecken på att du har dålig blodcirkulation. Börjar du även få synliga ådernät kan det var ett tecken på åderbråck.

Hur upplevs åderbråck och vad kan det leda till?

Åderbråck upplever många som enbart ett fult komplex, men det kan även ofta uppstå större problem, som kraftig smärta. Tex. vadkramper nattetid, huden kan bli missfärgad i rödblå ton. Man kan även få eksem och inflammationer i huden. Detta kan i värsta fall sluta med att kroniska bensår uppstår.

Vad är lösningen?

Ta hand om dig och behandla åderbråcken, det finns bra lösningar men det kan ta tid att hitta den behandling som passar just dig.

Kirurgiska ingrepp eller laserbehandling är både är dyrt och jobbigt att gå igenom.

Luna Åderbråcksgel är en bra och billig lösning. Denna gel har hjälpt många med dessa problem eftersom den innehåller bla. hästkastanj-extrakt som är bra för venernas kärlväggar och menthol som är kylande och smärtlindrande. Gelen lindrar effektivt smärtan för den som har ont i åderbråcken.

Bottom text test